TYTUŁ: Uwaga!!! Żywność. Ukryta prawda o tym co jemy

AUTOR: Leonid Rudnicki

WYDAWCA: Enso Electronics, Warszawa 2013

ISBN: 978-83-936500-3-3

ILOŚĆ STRON: 134

OPRAWA: miękka, klejona

CENA SUGEROWANA: 19,90 zł brutto

 

Sztuka oszukiwania kupującego została doprowadzona do doskonałości. Maskowanie przeterminowanych produktów żywnościowych to część obowiązków sprzedawcy, co stanowi tajemnicę poliszynela. Rzecz w tym, że zabrania się wyrzucania zepsutych produktów. Sprzedawca musi je sprzedać po cenie produktu wysokiej jakości. W przeciwnym razie właściciel kramu odliczy wartość przeterminowanego produktu, który nie został sprzedany z pensji sprzedawcy. Dlatego trzeba przeterminowanym towarom nadać atrakcyjny wygląd. Bez oszustwa nie ma sprzedaży. Hipermarkety na wszelkie sposoby starają się zwiększyć obrót, na przykład wydłużając okresy przydatności towarów. Przeterminowane produkty na nowo się pakuje, okleja i wystawia na ladę.
Słyszałeś dowcip o tym, że mięso może wyleczyć każde zapalenie? Prawda jest prosta: jeśli zwierzę zachoruje, weterynarze podają mu ogromne dawki antybiotyków. Jeśli leczenie nie pomogło, zwierzę idzie na ubój. Taką właśnie drogą ogromne dawki antybiotyków trafiają najpierw do mięsa, a potem do organizmu człowieka.


Z niniejszej książki poznasz: metody oszustwa stosowane w hipermarketach. Najbardziej rozpowszechnione metody oszukiwania przy sprzedaży mięsa, ryb, nabiału, olejów roślinnych, herbat, kaw.
Dowiesz się także:
• Co tak naprawdę spożywamy?
• Dlaczego niebezpieczna żywność jest taka smaczna?
• Jak produkty z dodatkami syntetycznymi wpływają na zdrowie?
• Jak nas oszukują na targu?
• Jak ustalić jakość produktów żywnościowych?
• Co robić, jeśli Cię oszukano?

WSTĘP
Niebezpieczna żywność jest taka smaczna
Co jemy? 7
Jak produkty z dodatkami syntetycznymi wpływają
na zdrowie? 9
Jak nas oszukują na targu? 11
Metody oszustwa stosowane w hipermarketach 13
Jak ustalić jakość produktów żywnościowych? 19
Co robić, jeśli Cię oszukano? 21
Mięso
Mięso a nasze zdrowie 25
Najbardziej rozpowszechnione metody oszukiwania
przy sprzedaży mięsa 27
Poproszę kawałek mięsa z kangura... 29
Do zapamiętania przy zakupie mięsa 33
Wszystko, co chciałbyś wiedzieć
o kiełbasie 35
RYBY
Ryba na stole to zdrowie w domu 49
Sposoby oszukiwania i metody ustalania jakości ryby 51
Krótka uwaga dla nabywcy ryb 56
Produkty mleczne
Kto pije mleko... 59
Szukamy produktów dobrej jakości 61
Produkty mleczne 63
Przypomnienie dla nabywcy mleka i produktów
mlecznych 68
OLEJE ROŚLINNE
Co musisz wiedzieć o oleju roślinnym 71
Sposoby oszukiwania kupującego 79
Uwagi dla nabywcy oleju 81
herbaTa
O korzyściach płynących z picia herbaty 83
Podrabianie herbaty 85
Przezorny zawsze ubezpieczony 88
kawa
O korzyściach i szkodach wynikających z picia
aromatycznego napoju 93
warzywa i owoce
O korzyściach płynących ze spożywania
warzyw i owoców 103
Zatrucia pokarmowe i pierwsza pomoc w razie zatruć
Zatrucia pokarmowe 117
Pierwsza pomoc w zatruciach 119
Zatrucie rybą 122
Zatrucie mięsem i produktami mięsnymi 122
Botulizm 123
Zatrucie nasionami owoców pestkowych 124
Zatrucie grzybami 124
ZAKONCZENIE

Szkolenia
zaawansowane

Metoda Vega test:

Blok tematyczny A, B, C

Więcej

Egzamin
wg wzoru MEN

Uzyskasz go po 3 stopniowym szkoleniu z elektropunktury czyli po ukończeniu kursów z metody Volla, Vega testu i Informoterapii.

Więcej

Newsletter

Włącz swój javascript, aby przesłać ten formularz